Lingonbröd

Lingonbröd är ett gott saftigt bröd som du inte behöver knåda på bakbordet utan istället bearbeta snabbt ihop ingredienserna. Serverades på 80-talet (kanske fortfarande?) hos Restaurang Källaren Diana i Stockholm.


Lingonbröd

1. Blanda ihop följande ingredienser:

1 dl rågkross
0,5 dl vetekli
0,5 dl linfrö
1 dl lingonsylt
1,5 dl russin
3 tsk salt
3 tsk kummin
5 dl ljummet vatten

2. Låt stå över natten

3. Tillsätt:

5 dl hett vatten
2 pkt torrjäst
ca 2 l vetemjöl

OBS! Tänk på att blanda ut torrjästen i en del av vetemjölet

4. Blanda ordentligt.

5. Låt jäsa ca 20 min.

6. Forma 4 limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på två plåtar. Täck med lite vetemjöl och låt bröden jäsa i ca 30 min.

7. Grädda i 225 grader i ca 30 min. Grädda bröden längst ner i ugnen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail