Ischoklad

Ischoklad är gott till jul. För den som gillar choklad kan denna typ av godis vara aktuellt även på ”gottebordet” vid nyår, påsk eller mårtens afton.


IschokladLjus ischoklad

200 g ljus choklad
100 g kokosfett

Mörk ischoklad

200 g mörk choklad
100 g kokosfett

Ischoklad med mintsmak

200g mörk choklad
100 g kokosfett
2 – 4 droppar pepparmintsolja

Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja.

Häll smeten i formar som du sen ställer svalt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.


Mildas ischoklad (ca 40 st)

75 g kokosfett
150 g mörk choklad
rivet skal av 1 apelsin eller 1 msk snabbkaffe

Garnering:
rostat ris eller hackade nötter eller mandel

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail