Kladdkaka

Kladdkaka eller kladdig kolakaka som den ibland kallas är precis som namnet anger en mjuk kaka med en kladdig kärna. Den smakar utmärkt till kaffet och är dessutom lättlagad. En klick grädde eller glass till är aldrig fel. Här kommer receptet.


Kladdkaka (Kladdig kolakaka)

2 ägg
3 dl socker

4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker

150 gr margarin

1. Rör ihop ägg och socker.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.

3. Häll i de torra ingredienserna i äggblandningen.

4. Smält margarinet och rör ner detta i smeten.

5. Grädda i 175 gr ca 20-30 min

Serveras gärna ljummen med vispad grädde.

OBS! Kakan kan ibland vara svår att få ur formen. Den går sällan att ”hälla upp” på ett fat eftersom den är kladdig i konsistensen. Man kan använda en form med avtagbar kant – det blir snyggast när man ska servera.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail