Kanelbullar
Kanelbullar är aldrig fel. Så här bakar du kanelbullar eller kanellängder på ett enkelt sätt. Här kommer receptet.
Kanelbullar
100-150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1-1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 liter vetemjöl
Till garnering: 1 ägg, hackad mandel eller pärlsocker
1. Smält margariner och sätt till mjölken. Värm till ca 37 grader (fingervarmt)
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll vätskan över jästblandningen och rör om till jästen har löst sig.
3. Tillsätt socker och salt och ca 1,4 l mjöl. Rör samman degen så att den blir smidig och släpper degskålen. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
4. Låt degen jäsa på varm plats till dubbel storlek – ca 40 min. Täck över skålen med bakduk under jäsningen.
5. Ta degen ur skålen och bearbeta på mjölat underlag. Forma bullar eller längder enligt eget önskemål. Fyll med smör, socker och kanel eller kardemumma – välj efter tycke och smak.
6. Lägg bullar i formar eller vetelängder på plåt. Låt jäsa 30-40 min.
7. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på dekoration.
8. Grädda bullar 5-10 min vid 250 grader och längder i 15-20 min vid 200 grader.
OBS! Passa bullarna noga så de inte bränns när det är i ugnen.