Sockerkaka
Här hittar du recept sockerkaka. En lättare variant och en svampkaka.
Lätt sockerkaka
Lätt & luftig kaka. Funkar utmärkt till tårtbotten.
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tks vaniljsocker
1 dl hett vatten
1. Vispa ägg & socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
4. Tillsätt sist det heta vattnet.
5. Häll omedelbart smeten i en smörad och bröad form. Grädda genast. 200-225 gr ca 30 min (kan variera från ugn till ugn)
Svampkaka
Lättbakad sockerkaka som är god att äta ljummen eller som efterrätt tillsammans med varm hallonsylt och vaniljglass.
4 ägg
3 dl socker
1,25 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Rör äggulor och hälften av sockret. Tillsätt det kokta vattnet och resten av sockret.
2. Blanda i mjöl & bakpulver.
3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten.
4. Gräddas direkt i 200-225 gr ca 30 min.