Scones

Scones är något som du gör enkelt och snabbt. Eftersom scones jäser med hjälp av bakpulver krävs ingen jästid. Bakningen går därför betydligt snabbare. Så… varför inte överraska din man/fru med lite scones till söndagsfrukost?


Scones

4 kakor

scones18-9 dl mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk socker
4 tsk bakpulver
100 g margarin
4 dl mjölk

1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.

2. Smält margarinet lätt (behöver inte vara flytade – utan enbart mjukt)

3. Blanda ner margarinet i de torra ingredienserna.

4. Tillsätt mjölken och blanda ihop degen.

5. Baka ut direkt. Dela i 4 delar och platta ut till runda kakor på plåt.

6. Skär ett kryss på varje kaka så kakorna enkelt kan brytas i bitar efter gräddning.

7. Grädda i 250 grader ca 12 min (i mitten av ugnen). Ät kakorna direkt när de är nybakade – då smakar de bäst!

Kom ihåg: Eftersom scones bakas med bakpulver så minskas hållbarheten betydligt. Scones bör egentligen ätas upp direkt efter de har tillagats. De smakar bäst då.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail