Bananchoklad-plättar

Rör ihop bananchoklad-plättar. Det är ett snabbt och gott sätt att fixa ett nyttigt mellanmål till barnen – eller till dig själv. Det tar bara 10-15 minuter.

Ingredienser: (ca 8-10 plättar – 2 personer)

Banachoklad-plättar_032 ägg
1-1,5 mogen banan
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk kakao (rågad)

Garnera med: vanligglass, valfria bär (hallon, blåbär enligt önskemål)

Gör såhär:

1. Ta fram en liten bunke / skål.

2. Knäck ner 2 ägg i bunken och mosa ner 1 banan

3. Blanda sedan i vaniljsocker, bakpulver och kakao

4. Rör runt så allt blandas ordentligt. Det är helt ok att bananbitar finns kvar. Det är gott!

Banachoklad-plättar_08

5. Ta fram ett stekjärn. Se till att järnet är varmt och lägg sedan i en klick smör

Banachoklad-plättar_07

6. Använd ett matskeds-mått och fördela en matsked smet för varje plätt i stekjärnet

Banachoklad-plättar_04

7. Vänd plättarna så snart de håller samman och är möjliga att vända. (Det går snabbt så var på hugget!)

Banachoklad-plättar_05

8. Lägg upp plättarna på tallrik och garnera med vaniljglass och bär

Banachoklad-plättar_02

OBS! Tänk på: Eftersom smeten är brun är det lätt att missa att plättarna blir brända. Vänd därför plättarna så snart de håller ihop och är möjliga att vända.

Plättarna kommer att växa och bli lite fluffiga – nästan likt en kaka. Såhär ser en plätt ut i genomskärning.

Banachoklad-plättar_01

Banachoklad-plättar_03

Det är gott med enbart vaniljglass till. Man måste inte har bär på. Men ska man servera plättarna till efterrätt ser det trevligt ut med garnering i form av bär eller nötter – enligt eget tycke och smak.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail