Sandkaka

Här hittar du recept på en hållbar och saftig kaka som kallas Sandkaka. Den är en lite annorlunda mjuk kaka som innehåller rom eller konjak. Den är lite mer ovanlig, ja, nästan lite exklusiv.


Sandkaka

Hållbar och saftig fin-kaka.

200 gr margarin
2,5 dl socker
3 ägg
2 msk rom eller konjak
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

1. Rör ihop mjukt margarin och socker.

2. Sätt till äggen ett i taget – rör om emellan.

3. Sätt till spriten

4. Rör till sist ner mjöl, potatismjöl och bakpulver blandat.

5. Häll upp smeten i en smörad och bröad form.

6. Grädda i 175 gr tills kakan känns torr med sticka och släpper runt kanterna (ca 40 min)

7. Låt kakan vila innan du häller upp den på ett fat. Förvara kakan i plastpåse i ett svalt skafferi eller frys in den.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail