Chokladtryffel

Fransk chokladtryffel har blivit populärt. Det är inte så svårt att göra egen chokladtryffel och det är också möjligt att variera smak och prova sig fram med olika alternativ.


Chokladtryffel med kardemummasmak

chokladtryffel1 ½ dl vispgrädde
100 gr smör
250 gr mörk choklad
2 msk farinsocker
1 msk vailjsocker
1 msk strösocker
1 krm kardemumma

1. Kok upp vispgrädde och smör .

2. Dela chokladen i mindre bitar och tillsätt denna.

3. Lägg i övriga ingredienser och rör om till chokladen har smält.

4. Låt smeten kallna i kylskåp i ett par timmar.

5. Spritsa ut i knäckformar. Sikta gärna över lite kakao som dekoration. Förvara svalt.


Chokladtryffel med kaffesmak

150 g mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
1 msk smör
1 tsk snabbkaffe

Dekoration: kakao

1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Låt grädde och smör precis koka ihop.
Blanda kaffepulvret med gräddsmeten. Blanda gräddsmet och choklad under kraftig vispning. Låt svalna i kylskåp en stund.

2. När tryffeln är lagom mjuk, spritsa ner den i små pappers- eller metallformar. Pudra över kakaopulver

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail