Pepparkakor

Recept på goda enkla pepparkakor där du ger kryddorna möjlighet att svälla ut i en varm lag. De blir därför extra smakrika – smakar mer jul?


Pepparkakor

pepparkakor3 dl socker
0,5 dl sirap
1 dl vatten

1. Koka upp dessa tre ingredienser i en kastrull.

200 g smör/margarin
1 msk malda pomeransskal
1-2 msk malen kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk malda kryddnejlikor
2 tsk mald kardemumma

2. Under tiden sockerlagen kokar upp: Häll smör och kryddor i en stor skål. När sockerlagen kokt upp – häll denna försiktigt över margarinet & kryddorna. Rör runt så att allt margarinet löser sig. Låt sedan blandningen svalna ordentligt.

2 tsk bikarbonat
ca 1 liter mjöl

3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör sedan i mjölblandningen i den svala kryddlagen.

4. Låt degen vila i kylen till nästa dag. Baka ut.

5. Grädda 200-225 grader i 5-8 minuter. Kolla kakorna noga – de bränns väldigt lätt!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail